free accordion menu module

goumaswellness

medicontec

Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
ΣΟΛΩΜΟY 31, 10682 ΑΘHΝΑ
ΤΗΛ.: 2109629704 & 2109627977
KIN.: 6972509156
FAX: 2103839151
e-mail: prenatalgr@hotmail.com

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Φίλες και φίλοι,
 
Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κ. Γιούλη Παπαθανασίου, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αισθητικών Ελλάδος, για την πρόσκλησή τους, να βρίσκομαι ανάμεσά σας εκπροσωπώντας την ΓΣΕΒΕΕ στο συνέδριό σας, μεταφέροντας και τις ευχές του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, για καλή επιτυχία στις εργασίες σας.
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε η χώρα μας διανύει την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων τουλάχιστον 50 ετών, απόρροια κυρίως της ακολουθούμενης πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τραγικές. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΒΕ από την απαρχή της κρίσης έχουν βάλει λουκέτο περίπου 250.000 επιχειρήσεις, ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 35%, ενώ στους κλάδους που εκπροσωπεί η Συνομοσπονδία έχουν χαθεί 700.000 περίπου θέσεις απασχόλησης.   
 
Τα στοιχεία αυτά, τα οποία προκύπτουν και από τις επίσημες στατιστικές δίνουν τη γενική εικόνα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξακολουθούν να λειτουργούν όσες επιχειρήσεις έχουν επιβιώσει από τον οικονομικό αυτό Αρμαγεδώνα. Η κατάσταση μάλιστα, παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας δεδομένου ότι οι επιμέρους πολιτικές που συνθέτουν την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης συνεχίζουν να υφίστανται διατηρώντας ένα εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον. 
 
Και είναι πραγματικά θετικό ότι μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο εξακολουθούν να διοργανώνονται ημερίδες και συνέδρια από Ομοσπονδίες, όπως η σημερινή, οι οποίες προσπαθούν να λειτουργήσουν ως δίαυλος γενικότερης διάχυσης της γνώσης, της εμπειρίας, αλλά και θωράκισης επαγγελματιών για επιτυχή δραστηριοποίηση κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 
Είναι σημαντικό επίσης οι φορείς, βλέποντας τους επαπειλούμενους κινδύνους που υφίστανται οι επιχειρήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται, να έχουν την ικανότητα και προβλεπτικότητα, να μπορούν να  διαμορφώσουν ένα κοινό πλέγμα δράσεων και προσπαθειών που θα αξιοποιηθεί μεσοπρόθεσμα για το καλό τόσο της εθνικής οικονομίας όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
 
Η ΓΣΕΒΕΕ τα τελευταία χρόνια έχοντας διαγνώσει τις ανάγκες αυτές έχει αναπτύξει δράσεις, τόσο για την προώθηση της καινοτομίας, όσο και παροχής δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις μέσα από τις αντίστοιχες μονάδες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Παράλληλα και σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών με απώτερο στόχο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να αμβλύνουμε τα έντονα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν τόσο τον κύριο λόγο κλεισίματος ακόμα και της πιο υγιούς επιχείρησης, όσο και τον σημαντικότερο λόγο αποθάρρυνσης ανοίγματος νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων. Παράλληλα η ΓΣΕΒΕΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει προς την Κυβέρνηση ρεαλιστικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που θα βοηθήσουν, τόσο στην επίτευξη τον δημοσιονομικών στόχων της χώρας μας, όσο και στην ανακούφιση των ΜμΕ. Ενδεικτικά αναφέρω το φορολογικό, ασφαλιστικό, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη χρηματοδότησης, τα υπέρογκα πρόστιμα, το ΚΕΑΟ, τα κόκκινα δάνεια, τον ΕΝΦΙΑ, το μεγάλο γραφειοκρατικό και διοικητικό κόστος συμμόρφωσης, είναι ζητήματα όπου επανειλημμένα η ΓΣΕΒΕΕ έχει καταθέσει προς την κυβέρνηση ρεαλιστικές προτάσεις με στόχο την αλλαγή κατεύθυνσης που θα εξυπηρετούσε και αναπτυξιακούς στόχους. Έφτασε η ώρα να μπορούν να γίνονται βήματα διόρθωσης της στρέβλωσης του επιχειρείν με αδειοδότηση επιχειρήσεων με γοργούς ρυθμούς, με σταδιακή μείωση της άδικα υπερβολικής φορολογίας, με αποκατάσταση αδικιών και έγινε αντιληπτό πως η ύπαρξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων συντελεί στην μείωση της ανεργίας και στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. 
 
Άλλωστε, αυτό επισημάνθηκε και από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια, που έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας 100.000 νέων μμε με σκοπό την μείωση της ανεργίας και την ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι, η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους όρθιους και δημιουργικούς. Για αυτό και σήμερα πρέπει να κινηθούμε ενωμένοι και συντεταγμένοι αναγνωρίζοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας.
 
Κυρίες και κύριοι, για να έρθω πιο στοχευμένα στον δικό σας επαγγελματικό κλάδο.
 
Η ΓΣΕΒΕΕ, μέσω του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων και του Κέντρου Επαγγελματικής κατάρτισης, υλοποιεί ένα πλήθος δράσεων σε διάφορα θεματικά πεδία, πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων.  Από την πλευρά μου θα σταθώ επιγραμματικά στους κύριους πυλώνες δράσης. 
 
Ένας από τους βασικούς πυλώνες δράσης των δύο αυτών φορέων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων. Ο κλάδος σας αλλά και οι άλλοι κλάδοι της ΓΣΕΒΕΕ, έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια  και έχουν αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες τόσο σε  οριζόντια θέματα όπως επιχειρηματικότητα και πληροφορική, όσο και εξειδικευμένα τεχνικά κλαδικά θέματα. 
 
Για τα έτη 2014-2015 έχουν σχεδιαστεί δύο μεγάλες δέσμες προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης. Το πρώτο αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους της ΓΣΕΒΕΕ, όπου συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος των Αισθητικών. Έχει ήδη αναπτυχθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό σε στενή συνεργασία με την κλαδική Ομοσπονδία και το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η κατάρτιση διακοσίων (200) συναδέλφων σας  πανελλαδικά σε εξειδικευμένες εφαρμογές του επαγγέλματος σας.
 
Το δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα αφορά την επιμόρφωση των συνδικαλιστών σε καίρια θεματικά αντικείμενα με σκοπό την  προαγωγή και κατοχύρωση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Άλλος μεγάλος πυλώνας δράσης, είναι η εξατομικευμένη παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και την ανάπτυξη βιώσιμων, ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό  παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, τόσο σε θέματα γενικής επιχειρηματικότητας (πωλήσεις, χρηματοοικονομική διαχείριση, εξαγωγές) όσο και σε θέματα καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων. 
 
Το χαρτοφυλάκιο των δράσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συμπληρώνει η λειτουργία του Γραφείου Ισότητας της ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα συνδικαλιστικά όργανα της Συνομοσπονδίας. 
 
Σε όλες τις παραπάνω δράσεις της ΓΣΕΒΕΕ, ο κλάδος των αισθητικών ήταν στην πρώτη γραμμή για τον σχεδιασμό δράσεων που βοηθούν στην ανάπτυξη του επαγγέλματος των αισθητικών και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η ΓΣΕΒΕΕ με τα εργαλεία της, το ΙΜΕ και το ΚΕΚ θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συναδέλφων αισθητικών, ιδιαίτερα σε αυτό το δυσμενές και διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.   
 
Θεωρούμε ότι και μέσα από αυτά θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε το μέλλον μας, το μέλλον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, θα το διαμορφώνουμε εμείς και δεν θα προσπαθούμε απλώς να προσαρμοστούμε σε ένα περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί από άλλους.
 
Σας εύχομαι ένα καλό και δημιουργικό συνέδριο και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.
 

Γ.Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ 

Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ

Τελευταία Νέα

Φιλοξενία έδρας στα γραφεία του ΣΕΠΑΕ:

Σταδίου 39, Αθήνα - 2ος όροφος
    Τ.Κ.: 10559

Τηλ.: 2103213921- 6948524050

E-mail: info@osedae.gr

facebook


OSEDAE.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση
του επαγγελματία αισθητικού

και επιλεγμένα άρθρα για την
αισθητική και την κοσμητολογία
.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίζετε τα κατά τόπους Σωματεία έτσι ώστε η φωνή μας να αποκτήσει ΔΥΝΑΜΗ.