goumaswellness

medicontec

Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
ΣΟΛΩΜΟY 31, 10682 ΑΘHΝΑ
ΤΗΛ.: 2109629704 & 2109627977
KIN.: 6972509156
FAX: 2103839151
e-mail: prenatalgr@hotmail.com

Οι μέλλουσες μητέρες είναι οι πρώτες «αισθητικοί».
Εκείνες μπορούν να διαπλάσουν το παιδί τους όμορφο
από τις ρίζες της ζωής του.


από την Ιωάννα Μαρή
Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής
και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προγεννητικής Αγωγής (OMAEP)

-Ποιά είναι άραγε η πρώτη Αισθητικός ;

Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν το φανταζόμαστε ενώ η Αρχαία Σοφία το ήξερε και η σύγχρονη Επιστήμη των τελευταίων ετών το έχει ανακαλύψει και επαληθεύσει.

-Είναι η μητέρα-έγκυος. Εκείνη, στο εργαστήριο της μήτρας της μπορεί να διαπλάσει ευμορφία στο πρόσωπο, στο σώμα και βέβαια εξίσου και στα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του παιδιού της.

Κάθε έγκυος έχει αυτήν την εκπληκτική δυνατότητα να προσφέρει στο παιδί της υγεία, ομορφιά και αρετές, φροντίζοντας τον τρόπο της ζωής της. Η Φύση της έδωσε αυτή την ικανότητα, για να επαναλαμβάνεται η Υγεία, η Ομορφιά και οι Αρετές στο ανθρώπινο γένος.

Η έγκυος είναι «μορφοποιός» εξηγεί η Επιστήμη. Ζώντας με εσωτερική γαλήνη, εκφράζοντας με το λόγο, με το χάδι, ευχόμενη γι αυτό χαρίσματα σώματος και ψυχής, αγάπη για το παιδί της, αποφεύγοντας ό,τι το άσχημο και το δυσαρμονικό και επιλέγοντας για το παιδί της, όμορφη, αρμονική Μουσική, όμορφες είκόνες, στην επαφή της με την φύση, με την Τέχνη, θαυμάζοντας την Ομορφιά και τις Αρετές στους Σοφούς και Καλούς ανθρώπους, φροντίζοντας επίσης την σωστή διατροφή της, την ανάπαυση και την βαθειά αναπνοή της, τον περίπατό της, δημιουργεί φυσικές, ψυχικές και πνευματικές συνθήκες (αντίστοιχες αγαθοποιές ορμόνες εκκρίνονται στο άιμα της και στον οργανισμό του παιδιού της) για την αρμονική εύμορφη διάπλαση σώματος και ψυχισμού του παιδιού, για την εγχάραξη στο παιδί ενός καλού χαρακτήρα.

Εκείνη δημιουργεί την ομορφιά, ως υγεία σώματος και ψυχής στο διαπλασσόμενο παιδί της, ως έγκυος, διότι εκείνη ζώντας στην Αρμονία την μεταδίδει στο παιδί της στο σώμα και στην ψυχή του.

 Αυτή η μεγάλη αλήθεια –όλες οι γυναίκες πρέπει να την μάθουν- ήταν γνωστή στην Ελληνική παράδοση.

«να βλέπεις όμορφα παιδιά, για να γεννήσεις και εσύ όμορφο παιδί»
έλεγαν στην έγκυο

«να βλέπεις τον ήλιο στην ανατολή του και να εύχεσαι το Φως του, η Ζεστασιά του, και η Δύναμη υγείας του να εκδηλωθούν στο παιδί σου»
συμβουλεύει την έγκυο η γιαγιά από την Κάρπαθο ακόμη και σήμερα.

Συνταρακτικές είναι και οι διδαχές που μας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα:

 «Διότι αυτή είναι η αιτία της κακίας πολλών ανθρώπων,
ότι από τους πολλούς επιχειρείται η τεκνοποιία
με δυσαρμονικό τρόπο,
και έτσι οι απόγονοι γίνονται α-γενείς.»

(χωρίς ευγένεια ψυχής).
(«περί της του παντός φύσεως» Οκέλλου του Λευκανού, Πυθαγορείου)

Οι Αρχαίες Ελληνίδες, στην εγκυμοσύνη τους, αφιέρωναν, το παιδί τους, στον θεό Απόλλωνα, θεό της Ομορφιάς, της Αρμονίας, της τελειότητας, ώστε θαυμάζοντας τις αρετές του –του τέλειου ανθρώπου- αυτές να εγγράψουν στην κυτταρική μνήμη του παιδιού τους.

Ορίστε λοιπόν το κλειδί για την αναπαραγωγή της Ομορφιάς, εξίσου όμως της Αρετής, των χαρισμάτων, των ταλέντων, της επιλογής ενός Αρμονικου βίου:

Η γυναίκα όσο φέρει το παιδί στο παλάτι της μήτρας της, να το σκέπτεται, να το φαντάζεται, να το αγαπάει, σαν ένα «βασιλόπουλο» κοσμημένο με χαρίσματα Σοφίας, Αγάπης, Αλήθειας, Υγείας, Ομορφιάς !

Θα γίνει κατά το θέλημά της... Διότι έτσι η Φύση το θέλησε...

Εκείνη είναι η «μάγισσα» της Ομορφιάς, η πρώτη Αισθητικός, εκείνη, μόνον εκείνη, μπορεί να φέρει για πάντα την Ομορφιά Σώματος και Ψυχής στο ανθρώπινο γένος, διαπλάθοντας Αρμονικά τις νέες γενιές, την Κοινωνία του Μέλλοντος !

Τελευταία Νέα

Φιλοξενία έδρας στα γραφεία του ΣΕΠΑΕ:

Σταδίου 39, Αθήνα - 2ος όροφος
    Τ.Κ.: 10559

Τηλ.: 2103213921- 6948524050

E-mail: info@osedae.gr

facebook


OSEDAE.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση
του επαγγελματία αισθητικού

και επιλεγμένα άρθρα για την
αισθητική και την κοσμητολογία
.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίζετε τα κατά τόπους Σωματεία έτσι ώστε η φωνή μας να αποκτήσει ΔΥΝΑΜΗ.